Od domácího výrobce

28 dubna, 2023/ Produkty/

Zdravé potraviny si většina lidí představí jako super zdravé ovoce, zeleninu, semínka, oříšky, kozí mléko a produkty z nich. Ale co milovníci masa a moučníků? Copak jich se to netýká? Výživoví poradci se shodnou na tom, že lidský organismus potřebuje maso.

Je pravda, že takové klobásky nebo uzený bůček tak úplně nepotřebujeme, ale řekněme si to na rovinu,potřebujeme se v životě potěšit i přiměřeným množstvím méně zdravého jídla. A upřímně řečeno, když už si zahřešíme, nemělo by to hřešení být po všech stránkách dokonalé? Co to obnáší?
 

  • Suroviny pěstované či chované v rámci ekologického zemědělství
  • Prvotřídní produkty z prvotřídních surovin
  • Poctivé nešizené produkty bez náhražek
  • Domácí výroba (masné výrobky, moučníky)
  • Produkty bez použití stabilizátorů a nezdravých „éček“ (pozor ne všechna éčka jsou nezdravá, naopak)

 

Zájem o kvalitní jídlo

V současné době už neplatí, že lidé mají zájem jen nejlevnější jídlo. Často mají zájem také o nejkvalitnější jídlo. Nemusí se rozhodně jednat jen o bio. Nicméně mezi milovníky biopotravin najdeme celou řadu milovníků masa, proto se tak daří farmářům, kteří se specializují na biochovy.

Často lidé zkrátka raději nakupují určité produkty v regionálních výrobnách než v hypermarketech.
Každý, kdo byl nakupovat v malém vesnickém řeznictví a ochutnal místní domácí klobásy, sekanou či tlačenku, o kvalitě masa nemluvě, Vám řekne, že by si kosteleckou uzeninu nikdy nekoupil.

Nejinak je tomu s pečivem. Kde si zajdete koupit koláče? Do supermarketu nebo do místního pekařství, kde se prodávají poctivé domácí koláče?
A co třeba zákusky? Skoro každý miluje sladké. Nejen děti, ale i dospělí. Zákusky si nedáváme každý den.

Dokonce ani ne příliš často. Když už si je dopřejeme, neměli bychom litovat toho, že jsme do sebe naládovali takové množství kalorií. Měli bychom si to gurmánsky užívat, abychom nemuseli litovat. Proto jdeme do takové cukrárny, o které víme, že jsou tam zákusky z vlastní výroby a kvalitních surovin.